Bir İnsan Neden Romatoit Artrit Hastası Olur? Romatoit Artrit'in Ortaya Çıkma Nedenleri

Romatoid artritin nedenleri tam olarak açıklanamamakla beraber, ortaya çıkışını tetikleyen önemli faktörler belirlenmiştir.

Bağışıklık sisteminin kendi kendine gerçekleştirdiği bir yıkım olan romatoid artritin nedenleri, genetik yapı veya çevresel faktörler olabilir. Hormon değişikliklerinin de hastalığın ortaya çıkmasında rolü olabileceği gibi, hastalık çevredeki bir enfeksiyona karşı muhtemel bir tepki olarak da ortaya çıkabilir.

Birden fazla genin romatoid artritle bağlantısı bulunmaktadır. Bazı özel genler, hastalığın görülme riskini artırabilir, ve hastalığın gelişimini ve ciddiyetini belirleyebilir. Ancak romatoid artrite genetik yatkınlığı bulunan herkeste, hastalık görülmemektedir, bu nedenle diğer faktörler de çok önemlidir.

Çevresel faktörler arasında özel bir durum belirlenememiştir, ancak araştırmacılar romatoid artrite genetik yatkınlığı bulunan kişilerde, virüs veya bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlara bağlı olarak hastalığın ortaya çıkabileceğini belirtiyorlar. Ancak, bu romatoid artritin bulaşıcı olduğu manasına gelmiyor.

Romatoid artrit hastalığı olan kişilerde, enfeksiyon göstergesi olarak eklemlerdeki sinoviyal sıvıda daha fazla antikor bulunmaktadır.

Romatoid artrit hastalarında, böbrek üstü bezinden salgılanan hormonlar genelde düşük seviyededir, ancak hormonların çevresel ve genetik faktörlerle olan bağlantısı açıklanamamaktadır. Hormon değişiklikleri de hastalığın ortaya çıkmasında etkili olabilir.

Romatoid artrit diğer durumlardan bağımsız olarak ortaya çıkabilir, ancak nedenleri ve diğer hastalıklarla bağlantısı tam olarak açıklanamamıştır. Kronik artritin farklı bir çeşidi, romatoid artrite dönüşebilmektedir. Ayrıca hastalığa yatkınlık kazandıran gene sahip insanlarda, enfeksiyonların veya diğer çevresel faktörlerin romatoid artritin görülmesine neden olabileceği de başka bir ihtimaldir.

ROMATOİD ARTRİT İLE İLGİLİ ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİNİZİN TÜMÜNÜ BU KAYNAKTA BULABİLİRSİNİZ.