Romatoid Artrit Nedir?

Çocuklarda görülen romatoid artrit çeşidine, Still hastalığı ismi verilmektedir, ve bu hastalık eklemlerde iltihaplanma ve dolayısıyla ağrı, şişlik ve tutulmaya neden olmaktadır.

Bedenin kendi bağışıklık sistemi, eklem dokularına saldırarak, kollajen dokuyu, kıkırdağı ve bazen kemiklerle beraber diğer organları da yok etmektedir. Bu kronik hastalık, kişiden kişiye ve zamanla değişiklik gösterir, genellikle sonradan ortaya çıkan semptomlarıyla tanınır.

Bazı durumlarda, romatoid artrit hafif düzeyde seyreder ve sadece birkaç ay sürer, bu artrit çeşidine tip 1 ismi verilmektedir. Romatoid artritin bir diğer türünde ise, hastalık hareketlerin kısıtlanmasına ve diğer sağlık sorunlarına neden olacak derecede ilerler ve yıllarca sürer, bu durum ise tip 2 olarak adlandırılır.

Romatoid artrit genellikle kol bileğini ve parmaklardaki eklem yerlerini etkiler, ancak ayaklarda ve bedenin diğer bölümlerinde de etkileri görülebilir. Romatoid artrit herkeste ortaya çıkabilir, ancak daha çok kadınlarda, genellikle 20 ile 30 yaşları arasında semptomlar görülmeye başlar.

Romatoid artritin nedeni henüz tam olarak açıklanamamaktadır, ancak semptomların kontrolü konusunda etkili stratejiler geliştirilmektedir.

ROMATOİD ARTRİT İLE İLGİLİ ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİNİZİN TÜMÜNÜ BU KAYNAKTA BULABİLİRSİNİZ.